top of page

MTB i Costa Blanca

Njut av riktigt fin cykling i de spanska bergen

spaniens-flagga.png
Trail down.jpg
Wallride.jpeg
Zicht.jpg

Costa Blanca North är känt för sitt milda klimat och är därför idealisk för cykling. Bort från stränderna och mer inåt landet finns ett område där du kan njuta av fantastisk mountainbike. Berg som "Puig Campana" och "Leon Dormido" döljer vackra naturliga stigar där du kan njuta av dig själv ostört. Spåren du kan förvänta dig är ganska tekniska, branta (ner men också ibland upp), från steniga till flowiga leder. Du får verkligen känslan av att du kör i den orörd natur och att medan du bara max. 30 km från civilisationen.

Program

 

Dag 1

Ni anländer med flyg till Alicantes flygplats, blir upphämtad med buss och sen körd till Polop där ni anländer runt lunchtid. Vi börjar med att bekanta oss med våra cyklar och utforskar sen grannskapet och bekantar oss med terrängen. Idag kommer du att cykla cirka 25 km och 700 höjdmeter innan du kan slå dig till ro på hotellet. 

 

Dag 2

Du kommer att tas med transfer till högsta möjliga punkten och sedan ta dig ytterligare en bit upp för att sedan börja nedstigningen. Detta gör vi 3 till 4 gånger på olika leder varje gång. Däremellan njuter vi av en utsökt spansk picknicklunch. Efter den sista nedstigningen går vi ner till stranden och tar en drink eller en kaffe där. Du kommer sedan att få skjuts tillbaka till hotellet.

 

Dag 3 

Återigen använder vi oss av hjälp för att ta oss till de högsta möjliga punkterna för att sedan kunna njuta av utmanande, omväxlande leder under nedcyklingen. Lunch serveras under dagen och på kvällen kommer du att sova gott på hotellet.  

 

Dag 4 

Efter frukosten blir du upphämtad på hotellet och vi startar sen den sista rutten på det här äventyret. Dagen kommer att innebära ca 20 km cykling och ta dig ca 600 höjdmeter. Vi avslutar dagen i Polop där du får njuta av en utsökt BBQ till lunch. Efter lunchen skjutsas du till Alicantes flygplats för att påbörja hemresan. 

 

Inkluderat i denna tur:

·    4 dagars "riktig mountainbike" med en certifierad lokal engelskspråkig guide.

·    2 dagars pendeltransfer.

·    3 nätter på vackert cykelvänligt lyxhotell med pool inkl frukost.

      (även tvätt- och torkalternativ för kläder) från 495,00 €

·    3 dagars picknicklunch och en BBQ

·    Flygplatstransfer

·    Teknisk support

·    Engelsktalande guide/ackompanjemang

 

 

Detta ingår inte i turen:

 Transport till Alicante, Spanien. 

 Middag och frukost på Hotel.

Extra förfriskningar när du cyklar mountainbike

Drycker och andra föremål som inte nämns

 

Annan information:

Detta äventyr har flexibla datum och du kan själv välja antalet dagar – kontakta oss för bokning.

 

Enkelrum kan bokas om det är tillgängligt mot en extra kostnad.

 

Ni behöver vara minst tre personer som bokar, men är ni färre så kontaktar ni oss så ser vi vad vi kan göra. Ni kan vara max 7 stycken/guide. 

 

Vi kan hjälpa till med att hyra Endurocyklar.  

 

Vad behöver du?

En välskött (helst heldämpad) mountainbike med minst 140 mm slaglängd och tillräckligt med bromsbelägg. Då naturen kan vara ganska utmanande rekommenderar vi en mindre klinga fram. 

 

Knä- och armbågsskydd och givetvis en bra hjälm, gärna en fullfacehjälm.  

 

Erfarenhet av downhillcykling är bra men absolut inget måste, guiden hjälper dig att hitta rätt nivå på lederna.

 

Olycksfallsförsäkring med skydd för risksport.

 

logosvart ny
IMG_8422.PNG

Minimum skill

Minimum fitness

Säsong/datum:

Går att boka hela året 

Kontakta oss

Då våra upplevelser är skräddarsydda efter dig så ber vi dig ta kontakt med oss för att vi ska kunna hjälpa just dig och ge dig ett pris.

Campervan_edited.jpg
IMG_6758.PNG
bottom of page