top of page
IMG-20211104-WA0003.jpg

Cykla MTB med havsutsikt i ALASSIO  

Fantastisk cykling i Italienska Ligurien

Guidad heldagscykling i vackra Alessio, Här hittar ni många guldkorn i en fantastisk miljö för cykling, allt från svarta leder till en kustnära fincyling. 

Dagen anpassas efter kunskapsnivåer och önskemål

Boende
IMG-20200618-WA0034.jpg

Alassio Blu Bike Adventures

Nyhet

Bara två timmar med bil från de stora bergen i Piemonte och Valle d'Aosta ligger Alassio, en magisk plats att besöka oavsett årstid. Kanske att Baia del Sole är som bäst under vår, höst och vinter om man vill ha fin MTB-cykling

Alassio

Cykling på Italienska rivieran året runt

Bara två timmar med bil från de stora bergen i Piemonte och Valle d'Aosta ligger Alassio, en magisk plats att besöka oavsett årstid. Kanske att Baia del Sole är som bäst under vår, höst och vinter om man vill ha fin MTB-cykling

De milda temperaturerna i den här delen av Ligurien gör att du både kan cykla säkert året runt och samtidigt njuta av den marina miljön. I området går det att hitta mängder av perfekt underhållna stigar, som bildar ett nät av cykelleder. Det går att hitta leder  som passar alla nivåer av MTB-cyklister – från nybörjare till mer erfarna. 


Vår rekommendation är att ni använder E-Bike med tanke på den emellanåt branta terrängen i området. Vi kan ordna uthyrning av bra och säkra E-BIKE i samband med din bokning. 

Vi kan erbjuda boenden i olika prisklasser i direkt anslutning till havet och som dessutom ligger nära vår mötesplats där vi börjar och avslutar alla våra turer. Vad sägs om en afterbike-drink på stranden innan middagen? 

Det finns mängder av tillgängliga stigar med havsutsikt i området. Man kan cykla långt och runt hela viken utan att behöva cykla på samma stigar två gånger. Det finns dessutom möjlighet att ta sig tillbaka via bussar/tåg , vilket ytterligare garanterar både tillgänglighet, effektivitet och säkerhet. 


För dig som är helt nybörjare på MTB erbjuder Alassio möjligheten att få uppleva en härlig och spektakulär cykeltur bland olivträden tack vare en blandad asfalts- och lerväg som leder runt området. Det går att ordna en cykeltur som passar alla, inklusive familjer

Vi rekommenderar varmt området Pista Ciclabile dei Fiori som, genom en transfer som avgår på morgonen från Alassios järnvägsstation, tar oss till Ventimiglia, som ligger vid statsgränsen mot Frankrike. Därifrån får vi en spektakulär- och minnesvärd cykling tillbaka till Alassio.

I Alassio-området ordnas regelbundet tävlingar för de nationella XC-lagen och det går därför att hitta banor som används av de skickligaste toppatleterna i världen. Vill du bli tekniskt utmanad kan vi lova att du kan hitta lämpliga stigar

MTB-cyklingen i området är en av de mest spektakulära i Ligurien och den ständiga närvaron av havet gör cykelupplevelsen i Alassio unik!

Kontakta oss

Då våra upplevelser är skräddarsydda efter dig så ber vi dig ta kontakt med oss för att vi ska kunna hjälpa just dig och ge dig ett pris.

logosvart ny
IMG_8422.PNG

Minimum skill

Minimum fitness

Säsong/datum:

15 sept - 15 Juni

Campervan_edited.jpg
IMG_6758.PNG
bottom of page