top of page
Boende
34652358-7556-4D8C-ABEC-4B307B9D27AF.jpg

Mottarone & Lago d´Orta

Välkommen till detta äventyr som passar alla cyklister oavsett tidigare erfarenheter. Vi kan erbjuda allt från väldigt teknisk cykling till lite enklare åkning på singletrack-stigar. Det finns även grusvägar för de som är helt nybörjare på MTB-cykling

 

Country of the lakes

Berget Mottarone och sjöarna Orta & Lago Maggiore

Välkommen till detta äventyr som passar alla cyklister oavsett tidigare erfarenheter. Vi kan erbjuda allt från väldigt teknisk cykling till lite enklare åkning på singletrack-stigar. Det finns även grusvägar för de som är helt nybörjare på MTB-cykling. Oavsett kommer ni kunna njuta av fin cykling i ett landskap som garanterat gör dig sugen på att plocka fram målarpenslarna för att kunna återskapa känslan. 
Området mellan sjöarna Orta och Lago Maggiore erbjuder ett spektakulärt utbud av olika stigar runt berget Mottarone. Detta område ligger i norra Piemonte, nära gränsen till kantonen Ticino i Italienska Schweiz. Här kan vi erbjuda både branta uppförslut, hisnande nedfärder och samtidigt möjligheten att njuta av den magiska utsikten med sjöar på båda sidor. I horisonten kommer Monte Rosa ständigt kunna skymtas som en overkligt vacker kuliss. Det finns färjeservice över båda sjöarna, vilket möjliggör en flexibilitet i planerandet av dagens cykeltur. 
Det är lätt att fylla en vecka med aktiviteter i detta vackra område. De lokala stigarna genom bok- och kastanjelundar gör att du lätt kan förflytta dig i området på din mountainbike. 
Vi rekommenderar er att undvika området under juli och augusti på grund av den stora mängden tillströmmande turister som gör det lite svårare att röra sig fritt, främst blir det stökigt kring tåg och bussar, men annars erbjuder området cykling av högsta kvalitet oavsett årstid (förutsatt att snön tillåter cykling)
Om du använder e-cykel, som ni kan hyra via oss, finns det praktiskt taget inga gränser för hur du kan lägga upp din cykeltur. Men om du vill cykla utan el rekommenderar vi att ni använder pendelservicen för att ta er upp för de branta sluttningarna. Vid sidan av Lago Maggiore finns linbanan tillgänglig från staden Stresa upp till toppen av Mottarones, där ni kan se fram emot en fantastisk nedfärd på cykelsadeln. 
Vi kan ordna cykelturer som varar alltifrån under några timmar upp till flera dagar, då vi kan hjälpa till med att flytta er packning till nya hotell längs med er planerade route. Guiden kommer att informera er om vilka alternativ och möjligheter till andra aktiviteter vi kan erbjuda och som är lämpliga utifrån era önskemål.

Kontakta oss

Då våra upplevelser är skräddarsydda efter dig så ber vi dig ta kontakt med oss för att vi ska kunna hjälpa just dig och ge dig ett pris.

logosvart ny
IMG_8422.PNG

Minimum skill

Minimum fitness

Säsong/datum:

Campervan_edited.jpg
IMG_6758.PNG
bottom of page