top of page
IMG-20190403-WA0001.jpg

Helibike Cervinia / Zermatt

HELIBIKE-äventyret mellan CERVINIA (I) och ZERMATT (CH) är en exklusiv upplevelse för alla som älskar cykeläventyr. Vi garanterar en fantastisk och unik upplevelse under din dag, med helikopterflygning i en spektakulär miljö kombinerat med en cykelupplevelse över det vanliga

Boende
Äventyr.jpg

HELIBIKE

HELIBIKE-äventyret mellan CERVINIA (I) och ZERMATT (CH)

PROGRAMMET

Vi startar upp dagen med att träffas 7.20 på morgonen vid avgången för linbanan CERVINIA (I) med efterföljande ankomst till glaciären PLATEAU ROSÀ 3500m.

När vi klivit av linbanan tar vi en kaffe på Rifugio delle GUIDE del CERVINO innan vi gör oss redo för den första cyklingen för dagen ned mot ZERMATT (CH). Under de inledande 40 minuternas cykling kommer vi att cykla på ett underlag som är helt täckt av snö och is, och speciellt på den sträckan kommer det att vara viktigt att lyssna noga på instruktionerna från din guide. Känslan av att uppleva snö och is även mitt på sommaren är smått overklig. 

 

Efter att du tagit dig till slutet av glaciären kommer du in i moränområdet och kan välja mellan 3 olika leder för att fortsätta cykelturen ned för berget. Den mest speciella är ICE LINE (YouTube-video)  som tar sig fram precis under den östra väggen av CERVINO / MATTERHORN och korsar zonen för glaciärsjöarna som kännetecknas av de olika färgerna på vattnet i varje sjö.

På vägen ner kommer vi att passera Hörnli-åsen som öppnar upp för att ta sig upp till Cervino/Matterhorn på den Schweiziska sidan. Efter att ha åkt förbi SCHWARZSEE fortsätter vi nedstigningen mot ZERMATT som nås efter att ha cyklat ca 2000 fallmeter. När du passerar landsgränsen kommer du att förstå varför denna resort är så omtalad;)

 

Du kommer sedan att cykla till AIR ZERMATT-basen, ett toppflygbolag med helikoptrar för bergsflyg. Innan ni sätter er i helikoptern kommer guiden ha en briefing för att informera om påstigning, flygning och avstigning. Helikoptern kommer sedan att flyga gruppen tillbaka till PLATEAU ROSÀ-glaciären som ligger på 3500 meters höjd.

 

Det finns två flyglinjer tillgängliga, den direkta som på cirka 7-8 minuters flygning tar er till Plateau Rosa-glaciären eller TOUCH THE MATTERHORN-flygningen som inkluderar en 20-minuters panoramaflygning mellan de schweiziska glaciärerna inklusive en komplett rundtur runt toppen av CERVINO / MATTERHORN på 4500m. Titta på denna film för att ge er en idé om vad ni kan vänta er FILM THE ICE LINE (YouTube-video).

Efter landning på Plateau Rosà gör guiden en bedömning av terrängens förhållanden och sen påbörjar vi den andra cykelturen nedför berget, den här gången i  italienskt territorium, mot CERVINIA, fortsätter längs VALTOURNENCHE och anländer till byn Antey Saint Andrè efter en nedstigning på 2500 meter. 

 

Med transfer-servicen som tar cirka 10 minuter, kommer du till staden TORGNON där den sista nedstigningen påbörjas och där vi har ytterligare cirka 1400 höjdmeter att cyklandes ta oss nedför. Väl nere återvänder vi till basen med hjälp av transfer-servicen efter en dag av fantastisk cykling som med endast tre nedförsbackar erbjudit en höjdskillnad på ca 6000 höjdmeter mellan glaciärer, sjöar, skogar och singletrack mellan ITALIEN och SCHWEIZ.

NÄR OCH FÖR VEM?

 

HELIBIKE-äventyret passar bäst mellan juni och oktober, med reservation för aktuella förhållanden. Äventyret kan anpassas till olika nivåer av cykelerfarenhet, från nybörjare till extremcyklist.  För ett sånt här äventyr är samarbetet och förståelsen mellan guiden och er grupp avgörande för att kunna ge er den optimala upplevelsen samtidigt som det ska vara säkert. 

UTRUSTNING

 

Den typ av cyklar som rekommenderas för detta äventyr är av typen ENDURO, ALL MOUNTAIN, även DH, både traditionella och E-BIKE. Användning av hjälm är obligatoriskt för varje deltagare och användning av sedvanliga personliga skydd rekommenderas, tillsammans med lämpliga glasögon. Varje deltagare kommer även få med sig en nödkit för lagning av mekaniska problem med sin cykel.  

 

Guiden kommer även att ge instruktioner kring vilken typ av skor och pedaler som ska användas och det är obligatoriskt att följa guidens råd av säkerhetsskäl. 

Underlåtenhet att följa punkterna relaterade till säkerhet kommer att resultera i uteslutning från aktiviteten utan återbetalning av den deposition som betalats för själva aktiviteten.

Inkluderat:

  • Heldag med guide

  • Skipass för linbanan till Plateau Rosà på den italienska sidan

  • 1 Helikopterflyg direktlinje ZERMATT / PLATEAU ROSÀ

  • Transferservice med chaufför

 

Lunch är exkluderat från kostnaden och kan organiseras efter gruppens behov. 

 

Kostnaden för alternativet TOUCH THE MATTERHORN, som inkluderar en 20 minuter lång helikopterflygning , har ett tillägg på xx € per person. Kostnaderna är avsedda för grupper om minst 4 personer. Maxantalet deltagare i samtliga cykelaktiviteter i Aostadalens område är satt till 7 personer för varje guide. Om gruppen har fler än 7 personer kommer det att vara nödvändigt att ha fler guider.  

 

60 km

 

7 000 höjdmeter 

 

Krävande

 

Från juni till oktober

Avståndet, höjdskillnaden och aktivitetens svårighetsgrad är vägledande och kan variera beroende på deltagarnas behov och nivå av erfarenhet och förberedelse.

Kontakta oss

Då våra upplevelser är skräddarsydda efter dig så ber vi dig ta kontakt med oss för att vi ska kunna hjälpa just dig och ge dig ett pris.

logosvart ny
IMG_8422.PNG

Minimum skill

Minimum fitness

Säsong/datum:

Campervan_edited.jpg
IMG_6758.PNG
bottom of page