top of page

Från fäbod till Spa

norges-flagga.png

Från fäbod till spa, 4 dagar

En unik weekendresa med fantastisk cykling, mat och kulturella upplevelser.

 

Från fäbod till spa är en unik weekendresa med fantastiska cykel-, mat- och kulturupplevelser. Turen kombinerar mountainbike av högsta variation, magnifika nedfarter och slutar vid Savalen Fjellhotell and Spa med ett välförtjänt dopp i spapoolen!

Från fäbod till spa är en unik weekendresa med fantastiska cykel-, mat- och kulturupplevelser. Turen kombinerar mountainbike av högsta variation, magnifika nedfarter och slutar vid Savalen Fjellhotell and Spa med ett välförtjänt dopp i spapoolen!

 NIVÅ


Medium

GRUPPSTORLEK


4 - 10 personer

 VARAKTIGHET


4 dagar

 

 Ingår i priset:

·              Guide i tre dagar

·              Boende tre nätter

·              Alla måltider (utom drycker)

·              All transport under turen

·              Bagagetransport

 

  Program

Program

Dag 1:

Vi träffas på lodgens innergård och njuter av en god middag med lokala råvaror, innan vi tar en genomgång av de kommande dagarna.

Dag 2:

Vi börjar dagen med transport upp till Haustdalen, ett eldorado för stigcykling i Alvdal Vestfjell. Här blir det långa, vackra backar, topp-passager, bergsstigar och fjällbyar innan vi får en nedstigning på över 500 meter direkt från berget ner till dalen. Där hämtas vi och transporteras upp till berget på andra sidan, där vi tar oss den sista biten upp på toppen innan det blir en fantastisk nedstigning ner till bondgården i slutet av dagen. Med en formidabel utsikt njuter vi av en trerätters middag i en hemtrevlig miljö.

Avstånd: 25 km
Höjd: 800 meter upp, 1300 meter ner

Dag 3:

Vi börjar dagen med hög energi och tar oss via en härlig nedstigning från berget ner till dalen som uppvärmning. Där väntar vår transport som ska ta oss tillbaka till fjällen och till Savalen Fjellhotell og spa. Resan bjuder på en fantastisk utsikt längs en travers som följer havet Savalen, innan vi avslutningsvis åker längs den spektakulära nedstigningen från berget Gråvola. På framsidan av hotellet avslutar vi dagen med ett uppfriskande dopp i spapoolen och panoramautsikt över Savalen. På kvällen serveras en utsökt middag baserad på lokala råvaror.

Avstånd: 22 km
Höjd: 600 meter upp, 1000 meter ner

Dag 4:

Sista dagen inleds med en liten biltransport i riktning mot Alvdal och en cykeltur som erbjuder barrskog, höga fjäll, stora backar, spektakulär utsikt från Brandvålsberget och inte minst det fantastiska berget Sten. Sten är ett av de finaste cykelbergen i regionen och finns det något bättre sätt att avsluta resan än denna nedstigning?! Cykelturen slutar där vi började – på lodgens innergård.

Avstånd: 22 km
Höjd: 600 meter upp, 1000 meter ner

 

Område

Stigcykling i Alvdal, Folldal och Tynset

De flesta av våra turer tar oss till det fantastiska landskapet i Rondanes närliggande områden. Trailcykling i Alvdal, Folldal och Tynset kännetecknas av en unik kombination av mountainbike- och barrskogsspår. Fjällområdena är gjorda för cykling, med berg som är lagom branta för fantastisk downhillcykling, men samtidigt inte högre än att de flesta topparna kan nås från cykelsadeln. Området är vädermässigt bland de torraste i Norge, väl skyddad av både Rondane och Jotunheimen. Det innebär mestadels torra stigar och relativt små myrar. Dessutom hittar du Mt.Tron, med Norges näst högsta väg i Alvdal, som ger en unik utgångspunkt för downhillcykling. Området är också ett av Norges mest aktiva fjälllandskap, och de flesta leder vi använder är gamla vägar till fjällgårdarna. Dessutom har det varit omfattande gruvdrift, särskilt i Folldal och Tynset, och detta ger ett unikt spårnätverk i de bergiga områdena.

Svårighet

Medium

Det här är turer för dig som har god kontroll över cykeln på relativt tekniska leder. Du kan hantera hinder som rötter och stenar som är upp till 10-12 cm höga, och du tycker att det är okej att cykla uppåt med vissa utmaningar och hinder.

Du måste kunna cykla mellan 4 och 6 timmar varje dag, under flera dagar, i måttlig takt med några pauser. Du hanterar klättringar med cykling på upp till 600 meter varje dag.

(Nivåer: 5-6 färdighetsnivå, 4-6 konditionsnivå)

Se referensformulär för svårigheter här.

Transport

De områden där vi arrangerar turer ligger halvvägs mellan Trondheim och Oslo, och med närheten till både rørosbanen och dovrebanen rekommenderar vi alla att välja det gröna alternativet och ta tåget! På denna resa finns möjlighet till tågtransport till och från Hjerkinn från både Trondheim och Oslo. Vi har hyrcyklar speciellt utvalda för de turer vi arrangerar för dig som vill hyra utrustning. Kvebergsøya Gård ligger mellan Oslo och Trondheim och du kan köra antingen E6 eller Rv3. För dem som har tid rekommenderar vi starkt att du kör den nationella turistvägen Rondane!

Natt

Allt boende är i princip i dubbelrum. Vissa nätter när vi övernattar på gårdar och gårdsboende kommer det bara att finnas flerpersonsrum. Om du vill ha enkelrum kan det tillkomma en extra kostnad.

Utrustning

Vi rekommenderar heldämpade stigcyklar på alla våra resor, och vi har hyrcyklar som är speciellt utvalda för de resor vi arrangerar. Vi skickar ut förslag på packlista inför varje resa. Packlistan är vägledande och kan inte ses som en fullständig lista. Vi tar inget ansvar för eventuella fel, defekter eller tryckfel i packlistor.

logosvart ny

Minimum skill

Minimum fitness

IMG_8422.PNG

Säsong/datum:

Juni till September

Kontakta oss

Då våra upplevelser är skräddarsydda efter dig så ber vi dig ta kontakt med oss för att vi ska kunna hjälpa just dig och ge dig ett pris.

Campervan_edited.jpg
IMG_6758.PNG
bottom of page