top of page

Från fjord till fjäll

urort (54 of 149).jpg

Fjord, fjäll, by och orörd natur!  

Följ med på en fantastisk tur som kombinerar stadslivet i Oslo och turer i några av Norges finaste stigcykelområden från Alvdal till Ringebu. Längs vägen bjuds vi på vacker utsikt, spektakulär cykling, lokal mat och unika boenden på fjällgårdar och historiska hotell.

norges-flagga.png

NIVÅ                                  Medium

GRUPPSTORLEK              4 - 8 personer

VARAKTIGHET                 8 dagar

 

Detta ingår i priset

NMIG-certifierad guide i 6 dagar

Boende i 7 nätter

Alla måltider (utom drycker)

All transport under turen

Entré till Karlsvogna Fjellbad

Flygplatstransfer

Bagagetransport

 

Program

Dag 1 - Ankomst

Ankomst till Oslo och transfer från flygplatsen till Lysebu Hotel, där du kan njuta av en fantastisk utsikt över Oslofjorden och staden. På kvällen serveras en 4-rätters middag från den säsongsbetonade menyn.

Dag 2 – Olympisk huvudstad

Hotellet ligger precis intill Holmenkollen, en av Oslos största attraktioner och platsen för olympiska vinterspelen 1952. Från Holmenkollen ger vi oss in i lednätet som går ner mot staden och gör Oslo till en av världens bästa endurohuvudstäder. Vi kommer både att cykla och under vissa passager ta hjälp av tunnelbanan, medan vi samtidigt njuter av vacker utsikt och stigar i historiska omgivningar.

Avstånd - 24 km
700 höjdmeter upp – 700 höjdmeter ner

Dag 3 – Cykelstaden

Från Holmenkollen väljer vi en av de härliga backarna mot staden innan vi hoppar på tunnelbanan och reser till Lillomarka – ett av Oslos mest kända cykelområden. Vi avslutar resan med en after-bike på en av Oslos unika bryggeripubar. Efter middag och after-bike lastar vi cykeln på bilen och reser till vår nästa destination, Alvdal. Körtiden till Alvdal är ca 4 timmar.

Avstånd - 26 km
700 hm upp – 700 hm ner

Dag 4 - Visningsdag

I Alvdal bor vi på Urørt lodge, en familjegård som är centrum för stigcykling i området. Vi får biltransport upp till Mt.Tron på Norges näst högsta väg, och från bilen har vi sen 800 meter underbar stigcykling framför oss för att ta oss ner till dalen. Vi väljer de bästa lederna på vägen ner och avslutar med en lång nedstigning från berg till dal.

Avstånd - 24 km
600 hm upp – 1000 hm ner

Dag 5 – Seterlandet

På morgonen serveras en rejäl frukost innan vi går in på det första cykelbenet. Denna dag följer vi de gamla gruvvägarna mellan Alvdal och Folldal och cyklar nära den gamla linbanan som gick från Folldal Gruver till Alvdal fram till 1969. Vi avslutar cykelturen med fantastisk downhillcykling ner till kvällens gårdsboende på den ärevördiga Kvebergøyagården i Folldal.

Avstånd - 30 km
750 hm upp- 1000 hm ner

Dag 6 – Nationalpark

Vi kliver ut från gården på Kvebergsøya gård och rakt ut på ladugårdssti som tar oss upp på berget i riktning mot Rondanemassivet. Under dagen får vi uppleva två vackra downhill-leder, mountainbike i orörd natur och fina naturupplevelser vid foten av Rondane. Vi avslutar resan i Atndalen, där vi hämtas och transporteras längs National Tourist Road Rondane till Spidsbergseter Resort Rondane. Här kommer det att finnas lokalproducerad mat och möjlighet att mjuka upp musklerna i Karlsvogna Fjellbad.

Avstånd - 20 km / 20 km
750 hm upp – 550 hm ner

Dag 7 - downhill

Efter lite välförtjänt avkoppling och återhämtning på Spidsbergseter Resort Rondane åker vi på en expedition på Venabygdsfjellet. Venabygdsfjellet är ett litet eldorado för mountainbikecykling, där vi väljer ut några av fjällens finaste leder innan vi vänder ner på näsan mot Ringebu. Vi avslutar resan med 950 meter fantastisk stigcykling på vägen till dalbotten. Från Ringebu får vi skjuts tillbaka till Spidsbergseter Resort Rondane och den avslutande middagen.

Avstånd - 30 km
600 hm upp – 1200 hm ner

Dag 8 - Avresa

Flygplatstransfer

 

Praktisk information

Svårighet

Medium

Det här är turer för dig som har god kontroll över cykeln på relativt tekniska leder. Du kan hantera hinder som rötter och stenar upp till 10-12 cm höga, och du tycker att det är okej att cykla uppåt med vissa utmaningar och hinder.

Du måste kunna cykla mellan 4 och 6 timmar varje dag, under flera dagar, i måttlig takt med några pauser. Du hanterar klättringar med cykling på upp till 600 meter varje dag.

(Nivåer: 5-6 färdighetsnivå, 4-6 konditionsnivå)

Se referensformulär för svårigheter här.

Transport

På denna resa är mötesplatsen Oslo. Vi erbjuder transfer till och från flygplatsen eller så kan du dyka upp på den överenskomna mötesplatsen.

Natt

Allt boende är i princip i dubbelrum. Vissa nätter när vi övernattar på gårdar och gårdsboende kommer det bara att finnas flerpersonsrum. Om du vill ha enkelrum tillkommer en extra kostnad.

 

Utrustning

Vi rekommenderar heldämpade trailcyklar på alla våra resor, och vi kan erbjuda hyrcyklar som är speciellt utvalda för de resor vi arrangerar. Vi skickar ut förslag på packlista inför varje resa. Packlistan är vägledande, och kan inte ses som en fullständig lista. Vi tar inget ansvar för eventuella fel, defekter eller tryckfel i packlistor.

logosvart ny
IMG_8422.PNG

Minimum skill

Minimum fitness

Säsong/datum:

Juni till September

Kontakta oss

Då våra upplevelser är skräddarsydda efter dig så ber vi dig ta kontakt med oss för att vi ska kunna hjälpa just dig och ge dig ett pris.

Campervan_edited.jpg
IMG_6758.PNG
bottom of page