top of page
Anstieg-Heidelbergerhuette (3).JPEG
Fimbapass (3).JPEG

MTB genom tre länder i alperna

Österrike - Schweiz - Italien 
flagga-osterike-1_edited.jpg
schweiz-flagga.png

Här erbjuder vi en flerdagars mountainbiketur genom alperna över berömda Transalp-etapper och genom tre länder. Denna tur i tre länder kombinerar några av de vackraste etapperna i Engadin, den schweiziska nationalparken, Müstair-dalen och MTB-meckat i Vinschgau. Den sista dagen kommer ni att få ta del av de hisnande tunnlarna och grottorna i Uina Schlucht. 

 

De flesta andra arrangerade MTB-resor övernattar i dalen, men inte om du åker med Outdoor Sweden – då kommer du istället att få njuta av finfin utsikt vid dina övernattningar högt upp i fjällstugorna.

Allmountaincykling genom tre länder Österrike, Italien och Schweiz

 

Här erbjuder vi en flerdagars mountainbiketur genom alperna över berömda Transalp-etapper och genom tre länder. Denna tur i tre länder kombinerar några av de vackraste etapperna i Engadin, den schweiziska nationalparken, Müstair-dalen och MTB-meckat i Vinschgau. Den sista dagen kommer ni att få ta del av de hisnande tunnlarna och grottorna i Uina Schlucht. 

 

De flesta andra arrangerade MTB-resor övernattar i dalen, men inte om du åker med Outdoor Sweden – då kommer du istället att få njuta av finfin utsikt vid dina övernattningar högt upp i fjällstugorna.  

 

Turen startar i det österrikiska mountainbikeparadiset Ischgl för en halv dags teknikträning där du samtidigt kan njuta av en spektakulär omgivning. Efter det beger vi oss av mot stugan i schweiziska Engadin. Turen går via Zitser nationalpark Val Mustair, som påminner om Kanada med sina barrskogar. Via Val Mora kör vi till Vinschgau, ett välkänt område för  mountainbikecyklister, där vi går ner via Stelvio-passet över Goldsee och BimBam-leden. Härifrån har du fantastisk utsikt över kung Ortler. 

 

För att kunna övernatta i fjällstugorna bär vi själva vårt bagage, vilket vi rekommenderar är så litet som möjligt..

 

Vi erbjuder 6 hela dagsturer, där du sitter på cykeln ca 6 timmar för att ta dig upp ca 1000-1500 höjdmeter varje dag. En vilodag är inlagd, men om du inte vill slita dig från cykeln kan du följa med på en cykeltur till Livigno om så önskas.  

Program:

Dag 1

Ankomst Ischgl

 

Dag 2

Bikepark Ischgl/Samnaun – Heidelberger Hütte

 

En träningsdag och ankomst till stugan. Bikepark Ischgl erbjuder möjligheten att fokusera på nödvändiga broms- och nedstigningstekniker som kommer att behövas senare. Lederna är delvis utmanande, så övningar är nödvändiga för de följande dagarna (inklusive nedstigningen av Fiberpass).

 

Dag 3

Heidelberger Hütte – Fimba Pass – Inn Valley (Engadin) – S-charl 

 

Dagens tur går mestadels uppför till Fimberpass och följs sedan av en lång nedstigning till Värdshuset. 

 

Dag 4

S-charl – Val Müstair – Val Mora – lago di San Giacomo – Rifugio Monte Scale

 

Över landroverspåret till passet (almoshydda erbjuder förfriskningar). Nedstigning till Val Müstair till Ofenpass över stigar. Via stig eller väg till Buffalora. Återigen genom ganska lugn stigande terräng till Val Mora. Nedstigning till reservoarerna och längs reservoarerna till

refugio vid dammen

 

Dag 5 

Vilodag / turdag från Rif. Monte Skala till Livigno

 

Dag 6

Rev. Monte Scale – Bochetta di Pedonolo & Bochetta di Forcola – Stelvio

 

Lång ihållande klättring över tidigare militärstigar (WW1) till 1:a Bochetta. Från 2:a Bochettas stig fortsätter turen nedåt till Umbrail-passet. Upp via asfalten till Stelvio.

 

Dag 7 

Stelvio – Prad am Stilfers Jochpendel -Schlinga – Sesvenna Hütte

 

Idag startar vi tidigt och ser till att komma iväg innan 9, för senare stänger Goldsee-leden för mountainbikecyklister. Vi cyklar sen en ganska krävande del av leden från Goldsee över Bimbam-leden till Trafoi. Vi använder sen linbanan till Furkelhütte och tar oss sen ner till Stilfs Dorf och till Prad på delar av Waalpaden (avloppskanaler). Därifrån tar vi skytteln upp, för att orka genom denna ganska tuffa dag, men såklart kan du cykla själv till Schlinga om orken finns.

 

 

Dag 8 

Sesvenna Hütte – Uina Schlucht – Inn valley – Samnaun – Ischgl

 

Sista dagen på äventyret är här och vi närmar oss Grand final med många fina minnen i bagaget. Vi cyklar genom Uina Schlucht, där vägen delvis är inhuggen i berget. Efter det blir det en lugn och fin nedstigning till Värdshuset, därefter fortsätter färden via asfalt till Samnaun. Därifrån går en linbana ner genom cykelparken tillbaka till startpunkten Ischgl.

 

Dag 9

Efter frukost säger vi adjö och det är dags att bege sig hemåt.

 

Inkluderat i turen:

6 övernattningar i fjällstuga / rifugio

2 övernattningar på hotell

8 frukostar

8 middagar

alla liftar

alla skyttlar

Guidning av erfarna holländska bergsguider (2)

 

Det här ingår inte i turen:

Resa till och från Ischgl

Lunch och dryck

Övriga artiklar som inte nämns.

 

Teknisk nivå 

För mountainbikecyklister med ambition! Den här turen är för kunniga och entusiastiska mountainbikecyklister som vill cykla en flerdagarstur genom Alperna, utan tekniskt krävande nedfarter.

 

Kondition 

Varje dag klättrar vi 1000-1500m, dels på obanade bergsvägar och dels på tuffa stigar. Du klarar de längre branta stigningarna utan långa pauser. För detta är det viktigt att du regelbundet cyklar på din mountainbike. Och förträning är nödvändigt. Avstånd från 30 – 60 km. Observera: Vi kör med packad ryggsäck på 20-25 liter och/eller styrväska/sadelväska.

 

Körteknik 

Du behärskar din mountainbike. Du behöver inte vara någon downhillspecialist, men du har inget emot några smalare rot- och steniga passager och/eller smala stigar. Den första dagen ägnas delvis åt teknikträning och tips. Att det ibland finns pushpassager, både kortare och längre, exempelvis till Fimbapasset, som kräver cirka en timmes promenad, är inte heller några problem.

 

Resan kommer att ske med minst 7 deltagare (max 12) och våra grupper består av både medresenärer och ensamresenärer. Om du vill ha mer specifik information om gruppens sammansättning kan vi ge dig mer information via mail om till exempel åldrar och antal män, kvinnor eller ensamresenärer.

Kontakta oss

Då våra upplevelser är skräddarsydda efter dig så ber vi dig ta kontakt med oss för att vi ska kunna hjälpa just dig och ge dig ett pris.

logosvart ny

Minimum skill

Minimum fitness

Säsong/datum:

IMG_8422.PNG

Jag är ett stycke. Klicka här när du vill lägga till din egen text och redigera mig. Det är lätt.

Campervan_edited.jpg
IMG_6758.PNG
bottom of page