top of page

Transalp cykling Cervinia-Milano

5-6 dagar 

Här är ett äventyr för dig som älskar utmanande turer! Till skillnad från de internationella, populära områdena kring Monte Rosa och Mont Blanc, är vi för närvarande de enda som ordnar äventyr i området. 
Äventyret startar i Cervinia i Valle d'Aosta, går vidare via Piemonte för att sen avslutas i Milano, mitt i hjärtat av Lombardiet. Äventyret går att genomföra under antingen under 5 eller 6 dagar beroende av deltagarnas fysiska form, förberedelser och önskemål.
Beroende på förutsättningarna kommer er guide välja den bästa av de två olika startpunkterna vi utgår ifrån i Cervinia. Det första stoppet kommer sen att vara i i Gressoney La Trinitè-området efter att ha korsat Champoluc-dalen, som ligger precis vid Monte Rosas sluttningar.  
Följande morgon åker vi med skidliftarna mot Passo dei Salati, lämnar Aostadalen för att trampa vidare in i Piemonte i Alagna Valsesia-området. Vi korsar floden Sesia på vår väg mot Varallo Sesia där vi börjar klättringen mot Colmapasset / Alpe Sacchi.


Framme på toppen övernattar vi i området Omegna och njuter av utsikten över Ortasjön som vi ser nedanför oss. Innan sovdags njuter vi av en välförtjänt afterbike-drink och spektakulär middagsutsikt vid sjön.
Nästa morgon gör vi oss redo för klättringen till Mount Mottarone från vars topp du kan beundra de sju sjöarna i området. Nästa nedstigning på ca 1300 m höjd tar oss till Stresa vid Lago Maggiores strand, ett välkänt och välbesökt område där vi återigen kan njuta av välförtjänt vila och förfriskningar i fantastiska omgivningar. Den fjärde dagen inleds med en båttransfer över sjön och fortsätter sen i riktning mot  Ticino Natural Park och den antika Via dei Navigli. Vi är nu i Lombardiet där det finns mycket intressant historia och kultur. Vattenverket i slussarna och korsningarna i Navigli som fortfarande fungerar, gjordes i själva verket av Leonardo Da Vinci,


Den sista dagen cyklar vi vidare till Milano och avslutar vår fantastiska tur framför Duomo. 
Vår packning kommer under hela turen att transporteras mellan hotellen med hjälp av  våra assistansfordon, som även finns tillgängliga i nödfall. Under en sån här tur kan förutsättningarna förändras på grund av väder och guiden kan komma att ändra planen, allt för att ni ska få ut det mesta av er upplevelse. Varje deltagare behöver ha med sig mekaniskt nödmaterial till sin cykel samt lämpliga kläder. Allt kommer att gås igenom tillsammans med guiden under planeringsträffen innan avfärd. 
Vi kommer att ibland att ta skidliftar för att ta oss upp på hissnande 3000 meter på de högsta topparna, men vissa stigningar kommer vi att trampa oss upp för. Vi rekommenderar därför en enduro- eller trail- ebike, som går att hyra via oss. Beroende på väder- och snöförhållanden är det här äventyret tillgängligt mellan juni och oktober. Er guide kommer att anpassa turen efter väder, snö, deltagarnas erfarenheter och önskemål. 
 

Kontakta Oss

Då våra upplevelser är skräddarsydda efter dig så ber vi dig ta kontakt med oss för att vi ska kunna hjälpa just dig och ge dig ett pris.

logosvart ny
IMG_8422.PNG

Minimum skill

Minimum fitness

Säsong/datum:

Campervan_edited.jpg
IMG_6758.PNG
bottom of page