top of page

Italien Kust till Kust 

italiens-flagga.png

Italien kust till kust, 11 dagar
 
 
Ett stort äventyr som tar dig genom 4 provinser och genom ett mycket föränderligt landskap. Vi cyklar över kullar, men också över Apenninernas riktiga berg. En ständig ström av fantastiska vyer, vackra skogar, sjöar, vingårdar, fruktträdgårdar och etruskernas antika kultur. Naturligtvis kommer vi även att passera vackra gamla städer, såsom Assisi, Treia, Bolsena, Sorano, Pitigliano, Orvieto. En verkligt unik upplevelse!

Ett stort äventyr som tar dig genom 4 provinser och genom ett mycket föränderligt landskap. Vi cyklar över kullar, men också över Apenninernas riktiga berg. En ständig ström av fantastiska vyer, vackra skogar, sjöar, vingårdar, fruktträdgårdar och etruskernas antika kultur. Naturligtvis kommer vi även att passera vackra gamla städer, såsom Assisi, Treia, Bolsena, Sorano, Pitigliano, Orvieto. En verkligt unik upplevelse!

 

Vi sover på bra hotell, ibland väldigt lyxigt, med bland annat pool och låter oss skämmas bort av det utsökta italienska köket så att vi kan börja nästa dag med energi nog. Vi behöver energi, den här resan är inte vad man skulle kalla "lätt". Vad sägs om totalt ca 450 km och 10 000 höjdmeter. Vi varvar asfalt med grus, sten, skogsstigar, och vackra singelleder (ca 45% off road) Vi kör i lugn takt, så att vi inte missar något av allt det vackra. Vi cyklar som grupp tillsammans. Om du bara vill ha tekniska stigar, branta klippor, då är denna resa inte för dig, utan det här är en tur med fokus på att njuta av allt det vackra, av upplevelsen och såklart av fantastisk cykling. Om du föredrar att cykla snabbt kan resan via GPS vara roligare för dig, då får du samma fördelar som med gruppturen, men i din egen takt.

 

Datum:                               27 maj – 6 juni 2022 Fullbokad 

                                           16 september – 26 september 2022

 

Nivå:                                   Teknisk 3 (av 5)

                                           Kondition ¾ (av 5)

                      

 

Dag 1 

 

Ankomst till Ancona, buss tar dig till hotellet i Portonovo. 19.30 Middag

 

Dag 2 

 

09.00 Avgång för första etappen till en av de vackraste gamla "borgos" i Italien, Treia. 61 km, 1650 hm

 

Dag 3

 

09.00 avresa, till Pioraco, mitt på Apenninerna, även kallat Marches Schweiz. 50 km 1650hm

 

Dag 4

 

09:00 avresa till Assisi, Saint Francis stad. Vi kör också en del av Pilgrimsleden Franciscana. 59 km 1500hm

 

Dag 5 

 

Grattis, här får du vila från de första 3 dagarna, som kan vara ganska krävande, och du har möjlighet att se vackra Assisi och/eller koppla av vid poolen.  

 

Dag 6 

 

09.00 avresa till Todi. Vi lämnar Apenninerna bakom oss och beger oss in i Umbriens vackra kullar. En ganska lätt dag, lite off road. 54 km 1000 hm.

 

Dag 7

 

09:00 avgång till Orvieto, denna dag har vi picknick på vägen. 50km 1300hm

 

Dag 8

 

09:00 startar cykelturen till Sorano, vi kör genom provinsen Lazio, sedan in i södra Toscana och kommer fram till den gamla fästningen som är helt inredd som hotell, väldigt speciellt! Ägaren gillar att berätta om sin vision om livet (njut) och middagen kommer att bestå av en "provning" av ekologiska produkter från detta område, utsökt, du kommer att bli positivt överraskad! Mycket offroad idag. 58km 1300hm.

 

Dag 9

 

9.00. via Pitigliano kör vi mot Manciano, denna dag är väldigt speciell och tuff, vi kör genom gamla "vie Cave", vägar inhuggna i tuffen av etrusker. (cirka 500 år f.Kr.). Även många promenader i grottorna. 50 km 1000 hm.

 

Dag 10

 

09:00 till Orbetello som är vår slutdestination. Dina cykelinsatser belönas med ett dopp i Tyrrenska havet. Vi äter lunch i vackra Capalbio. 60 km 800 hm

 

Dag 11 

 

Avresa med buss till Rom Fiumicino flygplats.

 

Inkluderat i turen:

10 x övernattning på hotell, baserat på dubbelrum (min *** hotell)

10x frukost

9 x middag (inkl vatten och vin)

1x lunch i form av picknick.

 

En engelskspråkig guide är med varje cykeldag, så du behöver bara njuta

 

Dagligt stödfordon för vård och ev. olyckor på vägen.

Vatten och frukt längs vägen (fokuserad på gruppen med guide).

Bagageöverföring från hotell till hotell

Transfer med buss flygplats Ancona till hotell i Portonovo

Transfer med buss Orbetello till Rom Fiumicino flygplats

Reservcyklar för nödsituationer

Remembrance MTB-tröja

 

Ingår INTE i turen:

•    flygbiljetter dit och tillbaka 

    •    Icke namngivna drycker och måltider.

    •    Bokningsavgift 12,00 € per bokning, oavsett antal personer.

Övriga upplysningar:

    •    Resan kommer att ske med minst 10 deltagare!

    • Våra grupper består av både gruppresenärer och soloresenärer. Om du reser ensam hittar du säkert en kompis snabbt. Om du vill ha mer specifik information om gruppens sammansättning kan vi ge dig mer information via mail om till exempel åldrar och antal män, kvinnor eller singelresenärer. Ensamresenärer tilldelas rum med andra singelresenärer av samma kön. Om enkelrum finns tillgängligt går det självklart att boka mot en extra avgift.

    •    Ensamresenärer ska placeras med andra ensamkommande personer av samma kön. Om du inte vill bli tilldelad en annan gruppmedlem kan du boka ett enkelrum mot en extra kostnad på € 350,00 (om tillgängligt).

    •    Det är möjligt att tidigarelägga och/eller förlänga din resa och boka boende.

    •    För utgifter som inte ingår i resesumman, till exempel andra måltider och personliga utgifter, är riktbeloppet minst 225 € per person.

    •    CORONA: Se till att du har ett Corona-certifikat. 

   

    •    Tänk på en bra reseförsäkring, info:

logosvart ny
IMG_8422.PNG

Minimum skill

Minimum fitness

Säsong/datum:

Kontakta oss

Då våra upplevelser är skräddarsydda efter dig så ber vi dig ta kontakt med oss för att vi ska kunna hjälpa just dig och ge dig ett pris.

Campervan_edited.jpg
IMG_6758.PNG
bottom of page