top of page

Transalp del Monte Rosa 

 

Transalp Monte Rosa 4 dag inklusive Helibike

Transalp del Monte Rosa 

Här erbjuder vi ett fantastiskt Mtb-äventyr som du garanterat kommer att minnas resten av livet Den kommer under 4 dagar ta dig över de högsta bergen i Europa via bland annat Walserfolkets uråldriga stigar och du kommer dessutom på den sista dagen få  njuta av en helikopterflygning som tar oss från Zermatt by till Plateau Rosà 3500 m höjd, en i allra högsta grad spektakulär flygning som passerar bara några meter från toppen av Cervino-Matterhorn. 

Äventyret avgår från Valtournenche i Aostadalen och i slutet av dagens etapp kommer ni, efter att ha passerat Champoluc-dalen, njuta av en övernattning i Gressoney-dalen.

Efter intagen frukost dag två, kommer vi med  hjälp av skidliftar att ta oss upp till Passo dei Salati i Val Sesia. Vi kommer sedan att trampa oss vidare 1600 höjdmeter upp till Colle del Turlo, en av de mest spektakulära punkterna i Touren. Den första delen av nedstigningen leder till Val Quarazza, där man kan få ta del av spår från andra världskrigets tider.  

Längst ner i dalen kommer vi fram till älvornas sjö där vi njuter av ett stopp med förfriskningar innan vi fortsätter till byn Macugnaga, som ligger strax nedanför Monte Rosas östra sida. 

Övernattningen i Macugnaga ger oss tid till återhämtning innan vi fortsätter morgonen därpå, då vi tar linbanan till Monte Moro in i schweiziskt territorium. Via en låååång nedfart kommer vi så småningom fram till Sas Fee-dalen och byn Schtalden där vi tar tåget till Zermatt, en av de högst rankade skidorterna i världen

Morgonen efter inleds med en briefing inför dagens helikoptertur. Air Zermatt-helikoptern kommer sedan att bjuda på hisnande vyer över Matterhorn-toppen på över 4500 meters höjd. Efter landning på Plateau Rosa på 3500 meter, tar vi oss ned för den sista nedfarten på den italienska sidan. När vi avslutar i byn Antey Saint Andrè har vi på sadeln tagit oss ned för 2500 höjdmeter.

Detta äventyr är krävande, både tekniskt och fysiskt

Under detta äventyr kommer din packning att förflyttas mellan de olika övernattningslogierna och du kan lugnt räkna med att kunna byta kläder varje dag. Utom till Zermatt.

För att klara av detta äventyr inom 4 dagar behöver ni använda en e-cykel av enduro-trail-typ, vilket ni kan hyra via oss. Det är också viktigt att lyssna på råden från våra guider som kommer att ta väl hand om er, särskilt när det gäller batterihanteringen. Våra guider kan hantera max 7 personer i varje grupp, så om ni är flera behövs ytterligare guider. 

Normalt är denna tur tillgänglig från slutet av juli till ca 20 september (om snön tillåter). Varje deltagare måste bära hjälm och ska även ha med sig allt nödmekaniskt material till sin cykel. Alla tekniska och logistiska detaljer kommer att gås igenom tillsammans med er guide innan avfärd. 

logosvart ny
IMG_8422.PNG

Minimum skill

Minimum fitness

Säsong/datum:

Kontakta Oss

Då våra upplevelser är skräddarsydda efter dig så ber vi dig ta kontakt med oss för att vi ska kunna hjälpa just dig och ge dig ett pris.

Campervan_edited.jpg
IMG_6758.PNG
bottom of page